399422_3926973846283_334459695_n_edited.jpg

over mezelf

Hoe ik een petsitter werd

Hoi! Fijn je hier te zien! Mijn naam is Glenn.

Initieel van opleiding IT'er heb ik enkele jaren geleden besloten om het over een andere boeg te gooien. Na mijn ervaring als vrijwilliger bij het jachtluipaardenproject Feracare in Zuid-Afrika ben ik mijn ware passie tegengekomen: dieren. Dieren hebben altijd een rol gespeeld in mijn leven: gerbils, katten, honden, noem maar op. Ik kon steeds gefascineerd blijven kijken naar de gedragingen en, af en toe, misdragingen van mijn huisdieren.

Na mijn vrijwilligerswerk heb ik besloten een Bacheloropleiding Dierenzorg te volgen aan de Odisee Hogeschool in Sint-Niklaas. Hoe meer ik te weten kwam, hoe interessanter ik het begon te vinden. Begin 2019 werkte ik voor mijn oriënterende stage in het dierenasiel te Kontich, en hoe langer hoe meer ik merkte dat dit echt wel mijn ding is. Ook met moeilijke en wat minder sociale honden en katten wist ik er een band te scheppen. Hier kwam ik namelijk angstige dieren tegen welke je stap voor stap moet kunnen laten loskomen.

Nu is het dus tijd voor de volgende stap. Ik wil dolgraag nieuwe dieren en ook hun baasjes leren kennen en hen helpen door voor hun dieren te komen zorgen en aan hun specifieke noden te voldoen! Daarom schreef ik me in op Pawshake om ervaring kunnen op te doen als petsitter en hondenwandelaar.

 

glenn's spartels

Spartels? Hoe kom je daar nu bij?

De naam Spartels is gekozen dankzij het eerste hondje dat ik samen met mijn vriendin heb opgevoed: Plumi. Toen Plumi nog een pupje was, kwam ze steeds wanneer we thuiskwamen ongecontroleerd in het rond spartelend naar ons toe van blijdschap. Haar koosnaampje was dan ook 'onze spartel'. Deze herinnering aan die blijdschap gaf me het idee om het woord te integreren in de naam van mijn project: Glenns Spartels.