• Glenn Vanderstukken

Petsitter worden bij Pawshake: 10 tips

Petsitter worden bij Pawshake is heel makkelijk. Let wel dat men de dag van vandaag enkel nog aanbiedingen accepteert voor dierenoppassers die een gastgezin voor honden kunnen aanbieden.

Hoe ga je te werk?


Petsitter worden bij Pawshake, de 10 tips:

Hou je profiel in topconditie, dit houdt in dat je profiel voldoet aan de waarden die Pawshake voorschrijft:


  1. Je reageert telkens binnen het uur. Er is niets zo irritant als lang moeten wachten tot de petsitter van jouw keuze laat weten of het al dan niet past om voor jouw huisdier te zorgen. Daarom probeer ik zelf quasi onmiddellijk te reageren na een kijkje in mijn agenda.

  2. Het spreekt misschien voor zich maar beantwoord alle aanvragen. Doe je dat niet, zal je profielstatus al snel van 'excellent' naar 'goed' worden gezet waarna je ook meteen op non-actief wordt gezet.

  3. Probeer zoveel mogelijk aanvragen die je binnenkrijgt ook om te vormen tot effectieve klanten. Hou je acceptatiepercentage hoog genoeg. Indien niet zal je zakken in de rankings. Daarom is het niet aangewezen om toch zeker in het begin picky te zijn met de aanvragen die je binnenkrijgt.

  4. Hou je kalender up-to-date. Ikzelf probeer bijna dagelijks de 'mijn kalender is up-to-date'-knop te gebruiken, ook al is er niets aangepast.

  5. Maak geen boekingen buiten Pawshake. Dit spreekt misschien voor zich. Echter wordt er af en toe gevraagd door klanten alles in cash af te handelen. Mijn advies is om dit niet te doen. Pawshake houdt 19% af, maar hier zit verzekering en de onderhoud van de website bij.

  6. Zorg voor terugkerende gasten. Dit duidt erop dat je een betrouwbare petsitter bent. Waarom zouden mensen anders bij je terugkomen?

  7. Zorg voor positieve beoordelingen. Ikzelf vraag bijna na elke reservering of het mogelijk is een kort woordje te schrijven als review. Dit is niet veel moeite, en al zeker niet als je klanten tevreden zijn! Er is niets zo vervelend als starten als petsitter en een slechte review binnenkrijgen.

  8. Deel foto's. Indien ik meerdere dagen voor iemands huisdieren ga zorgen, stuur ik enkele foto's per dag. Zelfs wanneer ik maar een half uurtje pas op iemands puppy, maak ik foto's en filmpjes om te delen met de baasjes. Dit wordt telkens ten zeerste geapprecieerd.

  9. Zorg voor een kwalitatief profiel! Bij je inschrijving wordt gevraagd om een profielomschrijving te maken en dit is wel degelijk van belang. Naar mijn ervaring geloof ik niet dat de meeste klanten verder zullen lezen dan de eerste aantal zinnen of het profiel eerder diagonaal zullen lezen. Daarom is het van belang gestructureerd te werk te gaan. Lijst je sterke punten op en laat zien waarom ze voor jou moeten kiezen.

  10. Gebruik duidelijke foto's waar je zelf ook mee op staat en waaruit blijkt dat je een grote dierenvriend bent! Ik zie soms profielen waar men nogal stijf op staat of de ene na de andere foto van de huisdieren te zien is. Dit is leuk, maar de baasjes die op zoek zijn naar een petsitter willen weten hoe die persoon er ook uit ziet. Zorg dus voor een duidelijke foto.

Plumi en ik op het strand
Foto die ik uploadde naar Pawshake

3 weergaven0 opmerkingen