• Glenn Vanderstukken

Over Pluto en Stella


Toegegeven, Pluto en Stella kende ik al. Ik ben namelijk met Pluto opgegroeid, en heb Stella zelf in huis gehaald indertijd. Dus laat het ons een proefronde noemen!Nu ja, bekende dieren of niet, Pluto blijft er eentje met een handleiding. Pluto wordt al een dagje ouder en heeft extra zorg nodig: hij hoort en ziet al niet meer al te goed, en loopt regelmatig schijnbaar doelloos in het rond. Hij laat je niet met rust terwijl je eet, dat heeft hij altijd al gehad. Hij heeft last van zijn gewrichten en is niet meer zindelijk. Hierbij komt de nodige verzorging: een poedertje op zijn eten, oogjes regelmatig proper maken, hem van de trap dragen naar de gazon, en uiteraard een extra dosis liefde.


Stella aan de andere kant is nog best zelfstandig, en komt enkel maar binnen om te eten. Voor knuffeltjes moet je bij haar niet zijn. Als ze vindt dat ze niet genoeg gekregen heeft, miauwt ze er op los. Extra brokjes krijgt ze wel niet, ze is namelijk een beetje aan de zware kant.


Als we ze laten doen komt ze vroeg of laat met een dode muis thuis, om te laten zien dat we toch nog steeds trots mogen zijn op haar. Dat is haar manier om affectie te tonen.


Is dat dan het zware leven van een petsitter? Andere mensen uit de nood helpen wanneer ze op verlof gaan en tijd spenderen met hun geliefde diertjes? Ik kan me geen mooiere manier bedenken om mijn tijd te spenderen.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ah, kattenbakvulling! Dat hebben we toch allemaal nodig wanneer we een spinnende viervoeter in huis halen. Er zit veel verschil op en is ook niet goedkoop. Toen wij zochten naar geschikte vulling voor